5 Μαρτίου, 2024

Εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Διαγωνισμού Πράσινης και Γαλάζιας Καινοτομίας της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Innovate East

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Διαγωνισμού Πράσινης και Γαλάζιας Καινοτομίας της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Innovate East. Στόχος του Innovate East είναι να ενώσει για πρώτη φορά δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρήσεις της τοπικής περιοχής της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ώστε να κινητοποιήσουν νέους ερευνητές και επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων. Ο Διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη, από μια σειρά πρωτοβουλιών της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της, ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό του διαγωνισμού έχει η εταιρεία Break Even Consulting.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό σημαίνοντα πρόσωπα, όπως ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Βίκυ Καβαλλάρη. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν οι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που στηρίζουν τον διαγωνισμό. Ακόμα, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της εταιρείας Break Even Consulting, κ. Μάρκος Μαργαρίτης, ενώ τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλας, με το μήνυμα «Όχι στη μιζέρια, ναι στη δράση, στην καινοτομία και τις συνεργασίες που προκαλούν το καλό».

Ακολούθως, παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαγωνιστική διαδικασία, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων και τα αναμενόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες, από τον Συντονιστή του Διαγωνισμού, κ. Βαγγέλη Σιώκα και την Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, κ. Ελένη Μητσέα. Στη συνέχεια, ο Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής και Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, κ. Γιάννης Καλογήρου, παρουσίασε τα καινοτόμα στοιχεία του εγχειρήματος, καθώς και τα σημεία που χρήζουν προσοχής από τους συμμετέχοντες κατά την υποβολή των προτάσεων.

Ακόμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν δύο speed sessions σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το πρώτο session με τίτλο «Καινοτομία, Πρωτογενής Τομέας & Καλές πρακτικές», συντόνισε ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Director στη Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά και συμμετείχαν ο κ. Παναγιώτης Κατσές, Διευθυντής Πωλήσεων στην Future Intelligence, ο Χρήστος Ραφτογιάννης Ιδρυτής της City Crop Automated Indoor Farming και ο Χάρης Τριλίβας, φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Ιδρυτικό Μέλος του Hyperion Drone Team. Το δεύτερο session με τίτλο «Δυνατότητες Μεταφοράς Τεχνολογίας σε Τοπικό Επίπεδο» συντόνισε ο κ. Βαγγέλης Σιώκας και συμμετείχαν η κ. Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Chief Operation Officer στην Envolve Entrepreneurship και Συνιδρύτρια της One & Olive, ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ και Επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ και η κ. Κατερίνα Παπαδούλη, Επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Μεταφοράς τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, InnovinAgri.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δείτε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Break Even Consulting
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ