
Ο Όμιλος εταιρειών Break Even Consulting συμμετείχε στο Φόρουμ με τίτλο «Αγροτική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη – Το Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο για την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και των βουλευτών της Φθιώτιδας.
Σε ένα ιδιαίτερα ουσιαστικό πάνελ, με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτικών εκπροσώπων, συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα και η ανάγκη για επενδύσεις σε σύγχρονες υποδομές και καινοτομία. Ο Υπουργός, κ. Κώστας Τσιάρας, αναδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία του αγροτικού τομέα, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο πρωτογενής τομέας δεν είναι απλώς ένας τομέας που προκαλεί το ενδιαφέρον σε μία χώρα λόγω της οικονομικής προσδοκίας που δημιουργεί, αλλά συνιστά καθοριστικό παράγοντα για την κοινωνική συνοχή.»
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Ομίλου Break Even Consulting, Δρ Μάρκος Μαργαρίτης, ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες επενδύσεις σε καινοτομία και υποδομές, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή παρέμβαση στηρίζεται σε τρεις αλληλένδετους παράγοντες: τεχνικά έργα, ωριμότητα και χρηματοδότηση.
Με βάση την πολυετή του εμπειρία, ο κ. Μαργαρίτης επεσήμανε ότι η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων δεν επαρκεί, αν δεν προηγηθεί η κατάλληλη τεχνική προετοιμασία και η ωρίμανση των έργων.
Αναφερόμενος στη σημασία της τεχνικής ωριμότητας, ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι, μέσα από τη συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και την τεχνική εξειδίκευση που διαθέτει ο ιδιωτικός τομέας — όπως στην περίπτωση του Ομίλου Break Even Consulting — είναι εφικτό να καλυφθούν κρίσιμα κενά στη φάση της προετοιμασίας και τεκμηρίωσης των έργων. Η στοχευμένη αξιοποίηση τέτοιων δυνατοτήτων μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενεργοποίηση χρηματοδοτήσεων και την ουσιαστική πρόοδο των αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ συμμετείχε και ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Head of Growth & Strategic Partnerships του Ομίλου Break Even Consulting, στο πάνελ με τίτλο «Αλγόριθμοι Δημοσίου Συμφέροντος. Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία του Πολίτη». Στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί η πανεπιστημιακή έρευνα με τις ανάγκες των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, ως βασική προϋπόθεση για την αξιοποίηση της καινοτομίας και τη δημιουργία πραγματικού αντίκτυπου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Το Φόρουμ ολοκληρώθηκε με την Τελετή Απονομής Επαίνων σε αριστούχους μαθητές της Φθιώτιδας, τιμώντας την προσπάθεια και την αριστεία της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάρκος Μαργαρίτης είχε την τιμή να συμμετάσχει στη διαδικασία απονομής, συμβάλλοντας σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική στιγμή του προγράμματος, αφιερωμένη στην αναγνώριση της εκπαιδευτικής προόδου και της προοπτικής του τόπου.



