
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή τoυ ομίλου Break Even Consulting στην έκθεση Attica Green Expo 2025, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό του ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο όμιλος στήριξε ως Σημαντικός Χορηγός τη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, προβάλλοντας τις αξίες της βιωσιμότητας, της εξωστρέφειας και της διασύνδεσης της έρευνας με την πράξη.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο όμιλος των εταιρειών μας πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου του, τα οποία αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών με εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό και ερευνητικό κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κεντρική διοίκηση και πλήθος επισκεπτών της έκθεσης.
Ξεχωριστή στιγμή της φετινής μας παρουσίας αποτέλεσε η διοργάνωση θεματικού πάνελ συζήτησης, με τίτλο:
«Καινοτόμες και Βιώσιμες Λύσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην τοπική κοινωνία»,
το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου, στο Main Stage της έκθεσης. Η συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και θεσμικής κοινότητας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συζήτηση, με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, να αποτελεί τιμητική επιβεβαίωση της σημασίας του διαλόγου.
Ο Υπουργός ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας μεταξύ κράτους, πανεπιστημίων και επιχειρηματικότητας, αναφέροντας ότι σημαντικό ποσοστό των επενδύσεων του Υπουργείου κατευθύνεται στα ερευνητικά ιδρύματα, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, την αναβάθμιση των υποδομών και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Θέλουμε μια Ελλάδα πιο παραγωγική, καινοτόμο και εξωστρεφή – και αυτό απαιτεί επένδυση στη γνώση και στη συνεργασία».
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι:
- Καθ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά
- Καθ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Καθ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
- Καθ. Θανάσης Κατσής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τη συζήτηση συντόνισε ο Head of Growth and Partnerships του ομίλου, Αντώνης Παπαδόπουλος.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση της εφαρμοσμένης έρευνας με τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά, στην ενίσχυση των περιφερειακών πανεπιστημίων και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πράσινη μετάβαση.
Η συμμετοχή του ομίλου Break Even Consulting στην Attica Green Expo 2025 οδήγησε σε σημαντική διάδραση με επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς, επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως καταλύτης συνεργασίας μεταξύ γνώσης, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Η ομάδα μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν την παρουσία της στην έκθεση και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με την ίδια δέσμευση στην πρόοδο, τη συνέργεια και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.