Στην 20η θέση της λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καινοτομία η Ελλάδα.

Στην 20η θέση της λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καινοτομία τερμάτισε φέτος η Ελλάδα. Μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 20η θέση στον Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας, γεγονός που επισημαίνει αφενός το ότι η χώρα μας συνεχίζει να υστερεί σε σύγκριση με άλλες χώρες στον τομέα της καινοτομίας, αλλά αφετέρου ότι σημειώνει σημαντική πρόοδο την τελευταία 7ετία.

Μαζί με τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τη Λετονία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο μεγαλύτερη του 20% μεταξύ των ετών 2012 και 2019. Ο δείκτης επιδόσεων καινοτομίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο 83,5% σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ για το 2019, έναντι του 62,8% όπου βρισκόταν το 2012, σημειώνοντας βελτίωση 20,7% μέσα σε επτά χρόνια.

Η πρόοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό καινοτόμες ιδέες. Η Break Even, θέτοντας στον πυρήνα της δραστηριότητάς της την προώθηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διαχείριση της καινοτομίας, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, μέσω της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *