Πρόσκληση Έργου: “Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”

Σε εξέλιξη, έως και τις 30/6/2020, η πρόσκληση αιτήσεων για το Πρόγραμμα δημιουργίας Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η δημιουργία Πράσινων Σημείων αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής για τα απόβλητα σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Το Πράσινο Σημείο (Π.Σ.) είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Στο πλαίσιο της νέας Πρόσκλησης, θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα για τη δημιουργία και δικτύωση Πράσινων Σημείων που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο, με βάση τον νέο ΕΣΔΑ (ΠΥΣ 49/2015), ΠΕΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (και ειδικότερα στα έργα Α΄ Χρηματοδοτικής Προτεραιότητας) και εμπίπτουν στο πλαίσιο του ειδικού στόχου 26 του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ .

Σε ποιους απευθύνεται:

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Προϋπολογισμός:

€ 5.194.118,00 €

Περίοδος υποβολής:

από 30/1/2020 έως 30/6/2020

Διαβάστε αναλυτικά την Πρόσκληση εδώ.

Η Break Even αναλαμβάνει την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών μελετών.

Παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου υποστήριξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον συντονισμό, την διαχείριση και την παρακολούθηση υλοποίησης της ενταγμένης πράξης στο Ε.Σ.Π.Α 2014-2020 «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών περιβαλλοντικών ζητημάτων του Δήμου Αμοργού

Εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών για την αδειοδότηση του έργου Αντλιοστάσια Και Αγωγοί Μεταφοράς Νερού Απο Αι-Λια Στις