Επένδυση 1δις. σε καινοτόμα projects για την “πράσινη” ανάκαμψη της Ευρώπης

Στις 3 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας, ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα στον κόσμο για την ενίσχυση καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το Ταμείο Καινοτομίας θα χρηματοδοτήσει πρωτοποριακές τεχνολογίες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας, χρήση και αποθήκευση άνθρακα. Η χρηματοδότηση πρόκειται να δώσει ώθηση στην «πράσινη ανάκαμψη» της Ευρώπης, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κι ενισχύοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Για την περίοδο 2020-2030, το Ταμείο Καινοτομίας θα διαθέσει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη πρόσκληση θα παρέχει χρηματοδότηση επιχορήγησης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε έργα μεγάλης κλίμακας σχετικά με την τεχνολογία, με στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κινδύνων, καθώς και στην ένταξη των νέων τεχνολογιών στην αγορά. Για πολλά υποσχόμενα έργα που δεν είναι ακόμη έτοιμα για την αγορά, διατίθεται, επίσης, προϋπολογισμός ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξής τους.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για έργα σε επιλέξιμους τομείς από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με άλλες πρωτοβουλίες δημόσιας χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις ή άλλα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ. Τα έργα θα αξιολογηθούν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, το δυναμικό καινοτομίας, την οικονομική και τεχνική ωριμότητα, και τις δυνατότητες ανάπτυξης και απόδοσης.

Προθεσμία Υποβολών: από 3/7/2020 έως 29/10/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *