4 Ιουνίου, 2024

Συμμετοχή των Blue Innovators of Piraeus στην Εκδήλωση Attica Green Expo

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την ενεργή συμμετοχή των Blue Innovators of Piraeus (ΒΙοP) στην Attica Green Expo, η οποία έλαβε χώρα για 3η συνεχόμενη φορά την Τετάρτη 29 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου. Η Attica Green Expo καταφέρνει να συνδέει τους πολίτες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, ενώ παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις και πρακτικές των εταιρειών σχετικά με την προστασία του πλανήτη.

Στην Attica Green Expo, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρουν το περίπτερο των Blue Innovators of Piraeus και να ενημερωθούν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, δράσεις εξωστρέφειας και συμβουλευτική καθοδήγηση για την ανάδειξη της καινοτομίας των ωφελούμενων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις του δήμου Πειραιά, συμμετείχαν στο περίπτερό μας τέσσερις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γαλάζια Οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι ακόλουθες εταιρείες:

  • ACTech Ltd: Με εξειδίκευση στην εγκατάσταση και συντήρηση ηλεκτρονικού και πνευματικού εξοπλισμού, αυτοματισμών και συστημάτων ελέγχου για πλοία και βιομηχανίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Belko Automation & Sensors: Γνωστή για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων παρακολούθησης πλημμυρών, όπως οι αισθητήρες στάθμης, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.
  • Mavrikos Imports S.A: Με 50 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των εισαγωγών και εξαγωγών ελληνικών gourmet ειδών διατροφής και premium διεθνών επώνυμων αλκοολούχων προϊόντων σε όλο τον κόσμο.
  • Rhoé: Εταιρεία με βαθιά τεχνογνωσία στον κλάδο της ενέργειας και των μεταφορών, προσφέροντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν προηγμένες λύσεις βελτιστοποίησης της χρήσης ενέργειας μέσω της αξιοποίησης αναδυόμενων τεχνολογιών.

Η ενεργή παρουσία των Blue Innovators of Piraeus συνδυάστηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων του μηχανισμού, με πλούσια γνώση και εμπειρία στο χώρο, σε μία δομημένη συζήτηση με ομιλητές εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου Πειραιά αλλά και επιχειρηματίες της Γαλάζιας Οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Ελένη Μητσέα, υπεύθυνη των δράσεων του έργου Blue Innovators of Piraeus, συντόνισε τη συζήτηση με τίτλο: «Βιωσιμότητα στον Τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας: Προοπτικές και καλές πρακτικές» στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής & Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ), κ.Γιάννης Βουτσινάς, o Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Partner & CEO της ανάδοχης εταιρείας του έργου των BIoP, Break-Even Consulting, κ.Γιώργος Κουμπαράκης. Στην ίδια συζήτηση, από το χώρο των επιχειρήσεων συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Ιακωβίδης και ο κ. Αιμίλιος Μουχταρόπουλος, Co-Founder της Cymothoe Iniative και Rhoé αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, προβλήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και οι νέες τάσεις του κλάδου της Γαλάζιας Οικονομίας. Kύριο μήνυμα όμως αποτέλεσε η ανάγκη για μια συνολική προσπάθεια από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την εξασφάλιση μιας συνεχούς υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

https://biop.gr/

Ο μηχανισμός Blue Innovators of Piraeus αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και υλοποιείται σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρία Break Even Consulting και το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 & 2021-2027.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δείτε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Break Even Consulting
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ