4 Ιουνίου, 2024

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Εταίρου της Break Even Consulting κ. Ευάγγελου Σιώκα στο πάνελ της Attica Green Expo με θέμα την Καινοτομία και την Ανάπτυξη των ΟΤΑ

Ο κ. Ευάγγελος Σιώκας, διευθύνων εταίρος της Break Even Consulting,  συμμετείχε στο πάνελ της Attica Green Expo, με θέμα τις καινοτομίες στους ΟΤΑ. Στο panel, συμμετείχαν, επίσης,  ο Υφυπουργός Ανάπτυξη και Καινοτομίας, κ. Σενετάκης, o Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, κ. Θεοφύλακτος, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Robenso, κ. Μαυράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PCN Materials, κ. Κυριακίδης. Το panel συντόνιζε η κa Μαρία Παππά, δημοσιογράφος του Star Channel.

Κατά τη διάρκεια του πάνελ, επισημάνθηκε η ανάπτυξη νέων εργαλείων και μηχανισμών για τους ΟΤΑ και η κατανόηση που υπάρχει πλέον ανάμεσα στους φορείς όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ο κ. Σιώκας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε την σημαντικότητα του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης από τους συμμετέχοντες φορείς, ώστε οι ιδέες που παράγονται από πανεπιστήμια, επιχειρήσεις ή ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, να αξιοποιούνται και να εναρμονίζονται πρακτικά στην τοπική κοινωνία. Επίσης, τόνισε την αύξηση της κατανομής των κονδυλίων στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Επιπλέον, ο κ. Σιώκας παρουσίασε τρία πιλοτικά προγράμματα στα πλαίσια του πάνελ. Το πρώτο αφορά δέκα δήμους της ανατολικής Αττικής, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από καινοτόμες ιδέες που έχουν προκύψει από έξι πανεπιστήμια της χώρας. Παρουσίασε ένα δεύτερο έργο, το οποίο σχετίζεται με τη στήριξη της καινοτομίας στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, στο cluster του δήμου Πειραιά. Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην Πελοπόννησο και στη σύνδεση πέντε περιοχών με το Πανεπιστήμιο, επιλύοντας πραγματικά προβλήματα με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου.

Κλείνοντας τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι στην Ελλάδα μια στις δέκα επιχειρήσεις καταφέρνει να αναδειχθεί και δηλώνοντας ότι η αποτυχία αποτελεί μια εμπειρία, η οποία μετέπειτα στην πορεία ενός ατόμου μπορεί να μεταφραστεί ως δεξιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δείτε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Break Even Consulting
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ