Η Ευρώπη ως επενδυτικός προορισμός

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου συγκαλείται στις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη –βασικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής Γιούνκερ για την υποστήριξη της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Για τον σκοπό αυτό, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), ουσιαστικός πυλώνας του Σχεδίου, ήδη χρηματοδοτεί προγράμματα αξίας άνω των 60 δισ. ευρώ. Συνολικά, το ΕΤΣΕ αναμένεται να κινητοποιήσει 315 δισ. Ευρώ επενδύσεων έως το 2017.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής Στρατηγικής (EPSC), θα προσελκύσει υπευθύνους χάραξης πολιτικής από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο καθώς και ηγέτες του τομέα των επιχειρήσεων οι οποίοι θα συζητήσουν για τη θέση της Ευρώπης ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο Γίρκι Κάταϊνεν, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα και ο Βέρνερ Χόγιερ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα εδώ.

epixeiro.gr

Comments are closed.